Bröllopsresan har förknippad med romantik och att uppleva nya saker tillsammans. Oavsett om ni reser långt bort eller inte finns det mycket att uppleva. Bröllopet är ofta lite stressigt, därför är det bra med återhämtning på resan.

Att förboka utflykter och upplevelser med hellotickets.se gör att ni får mer tid tillsammans. Ni slipper köa för att köpa entrébiljetter på plats och det finns massor av aktiviteter att välja på.

Vad är bra att tänka på när man bokar?

Det finns allt från klassiska dagsturer, klassiska sevärdheter och mer riktade upplevelser för par som söker romantik. Här får du sex tips och råd över vad du ska tänka på:

1. Ingår transport till och från hotellet? 

Det är lätt att anta att det alltid ingår men så är inte alltid fallet. Ibland möts man upp vid en utvald plats. Ingår inte transport kan du be om råd hur du lättast ansluter. Du kan även förboka transfer från flygplatsen till hotellet för en extra smidig resa, bröllopsresan ska vara så smidig som möjligt. 

2. Klädkoder eller klädrekommendationer

Vissa sevärdheter som kyrkor eller heliga platser har speciella klädkoder som måste respekteras annars kan entré nekas. Till andra utflykter kan det finnas rekommendation för att undvika att frysa eller bli för varm. Det kan även vara att det finns möjlighet att bada och då är det tråkigt om badkläderna inte är med.

3. Ingår mat och dryck? 

I vissa dagsutflykter ingår både mat och dryck, ibland får man äta på egen hand. Läs gärna på vad som gäller så ni är förberedda, framför allt när det kommer till dryck. Det är även bra att läsa på vad som gäller kring dricks på resmålet. Det är vanligt med dricks i många länder, även vid utflykter och till guiden.

4. Speciella behov eller allergier? 

Har någon av ert speciella behov eller har någon allergi är det bra att kontakta arrangören för att säkerställa att behoven kan tillgodoses. Det kan även vara om du är osäker på tillgängligheten på vissa platser. Många gånger går det att få bra hjälp av arrangören.

5. Går det att avboka eller omboka utan kostnad? 

Ibland händer saker och utflykten behöver avbokas. Är du exempelvis osäker på datum så kontrollera om det går att boka om. I vissa fall går det med eller utan kostnad, i andra fall går det inte att avboka eller omboka alls. 

6. Ska biljetterna hämtas ut? 

I vissa fall får du bokningen och entrébiljetter elektroniskt. I några fall får du hämta ut biljetter på plats. Kontrollera vad som gäller i samband med bokning för att undvika missförstånd. Biljetter kan även vara personliga, kontrollera om du behöver ha någon giltig legitimation med dig.

Överraska din partner med en upplevelse på bröllopsresan?

Att överraska sin partner men en utflykt eller upplevelse är en uppskattad romantisk gest. Börja med att utgå från partnerns personliga intresse. Är du osäker på vad som kommer uppskattas går det att göra lite efterfrågningar hos partners nära vänner. Därefter kan du enkelt söka på resmålet för att utforska vad det finns att göra. 

Åker ni till en romantisk stad som Rom, Barcelona, London eller Venedig kommer du hitta allt från dagsutflykter till mer fartfyllda aktiviteter. Det kan båtturer av olika slag till romantiska stadsvandringar eller ordna biljetter till de mest besökta sevärdheterna.

Gillar din partner sport och ni ska till New York finns det möjlighet att se NBA-matcher när det är säsong. Att överraska en riktigt sportintresserad partner med biljetter till NFL eller NHL är en riktigt romantisk gest. Det är också en upplevelse som ni kan dela långt efter bröllopsresan precis som det är tänkt. Möjligheterna är oändliga när du kan boka i förväg.

Upplev det där lilla extra på bröllopsresan

Alla par är olika och en del föredrar att bara ta det lugnt tillsammans. Andra vill skapa minnen och göra så mycket som möjligt tillsammans. Därför är det perfekt att planera innan och bröllopsresan är också lite av ett äventyr. Det är kul att utforska vad som finns tillsammans online och bestämma tillsammans vad ni ska göra.

Tänk bara på att inte planera in för mycket. Det är kul att kunna hitta på saker spontant utan att resa är helt uppbokad på förhand. Fördelen med förbokade upplevelser är att det ger mer tid över till att vara spontana tillsammans. Trots allt är det inte kul att stå timtals i köer när ni kunde varit på stranden, suttit på en mysig uteservering eller bara rå om varandra en stund.