Efter bröllopet

Ett bröllop är oftast den mest magiska tiden i en människas liv. Detta är något som många drömmer om och längtar efter. Det är mycket planering och ofta sparar man som par ihop till både bröllop och bröllopsresa. Hur mycket eller lite pengar man vill lägga på ett bröllop är helt upp till varje par att bedöma. Det finns i stort sett oändligt många olika stilar att välja på när det kommer till temat på bröllopet. Man kanske vill ha ett modernt bröllop, ett bröllop med ett lantligt tema eller ett bröllop som skriker lyx och extravagans? Det kan vara svårt att bestämma sig men det viktigaste i slutändan är att båda två är nöjda.

Det är vanligt att man i bröllopsinbjudningar skriver att man hellre tar emot ett bidrag till en bröllopsresa än att få en fysisk present. Detta kan naturligtvis resultera i en mer extravagant bröllopsresa än om man hade betalat den helt ur egen kassa. Det kanske kan ge lite lyxigare middagar eller en vecka extra? Man kan också välja att spendera de extra pengarna på exempelvis en turistattraktion tillsammans.

Hur man spenderar bröllopsnatten kan variera väldigt mycket beroende på parets livssituation. Har man barn kanske man får ordna barnvakt eller så spenderar man natten hemma tillsammans som en familj. Det är vanligt att man lyxar till det lite extra och bokar exempelvis en svit eller något annat lyxigt hotellrum för att fira. Är man ett par som uppskattar att campa kanske man tältar eller åker iväg med husvagnen. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till att spendera sin bröllopsnatt!

Hur man firar sin bröllopsdag är väldigt individuellt för varje par. Det finns par som knappt firar men ändå har det väldigt bra tillsammans. Vissa par kanske nöjer sig med en mysig kväll hemma, ett restaurangbesök eller ett glas vin framför en bra film. Det finns även par som bokar en weekendresa i en storstad.

Livet efter ett bröllop ter sig olika för alla par. Vardagslivet knackar på igen och kanske känner man att det är dax att köpa ett hus, en hund eller rent av skaffa barn. Livet flyter på utan att man hinner blinka. Det är viktigt att komma ihåg att uppskatta varandra även om man inte har möjlighet att åka iväg på den där resan. En blomma eller ett hemlagat mål mat kan räcka långt för att visa sin uppskattning! Länge leve kärleken.