Presenttips

Om du blir bjuden som gäst till ett bröllop brukar det höra till seden att ha med sig en bröllopspresent till brudparet. Även om man tackar nej till bröllopet brukar traditionen vara att man ändå ska köpa en bröllopspresent. Det finns inga regler för hur dyr en present till ett bröllop bör vara, men ett par hundralappar och uppåt är det vanligaste. Det kan vara jättesvårt att hitta en bröllopspresent.

En passande födelsedagspresent är ju nog svårt att hitta och nu handlar det ju om att hitta en present som passar två människor, både bruden och brudgummen bör ju uppskatta presenten lika mycket. Ett tips är att fråga brudparet vad de önskar sig, eller brudparets föräldrar om de vet av något. Numera är det allt vanligare att ett brudpar lämnar in en önskelista till en affär, som Duka, eller till det värdpar som arrangerar bröllopsfesten. Då kan man konsultera den listan, för att undvika att paret får dubbletter av något. Om brudparet önskar sig någon dyrare sak så är det helt okej att flera går ihop om att lägga pengar till denna. Det är upp till brudparet själva när de öppnar sina presenter. En del gör det under bröllopsfesten, andra bjuder in till presentöppning dagen efter bröllopet och andra öppnar presenterna på tu man hand senare.

Klassiska bröllopspresenter

Vanliga bröllopspresenter är pengar, smycken, klockor, presentkort eller saker till hemmet. Husgeråd kan vara uppskattat till brudpar som kanske nyligen har flyttat hemifrån, kanske fina glas, bestick eller en dyrare hushållsmaskin. Om brudparet nyligen köpt hus så finns det säkert mycket saker som behövs dit. Kanske ett fint träd att plantera på tomten, eller en lyxig grill. Presentkort på affärer som Duka, Hemtex och Ikea är också något som passar bra för de flesta brudpar. Upplevelser är annars ett hett tips, kanske en spa-weekend, presentkort på att rida islandshäst tillsammans, biobiljetter eller chokladprovning.

Det går utmärkt att köpa bröllopspresent på nätet. Här finns det ett enormt utbud av saker att köpa, som passar alla stilar och smaker. Framförallt är det många som erbjuder personliga bröllopspresenter. Det finns till exempel företag som erbjuder linneservetter, lakan och örngott med broderade monogram och kärlekscitat. Personligt och unikt. När du har hittat rätt present och ska ge bort din den till brudparet, tänk då på att skriva ett kort eller liknande till presenten, så de vet vem de fått presenten av. När det är mycket presenter att öppna så blir det annars svårt att minnas vem de ska tacka för bröllopsgåvan.

Olika presenter till brudgummen och bruden

Man måste inte köpa en present till både bruden och brudgummen, det går att köpa två separata presenter. Brudgummen kanske kan få exempelvis en klocka i present medan bruden kan få ett smycke. Med detta i åtanke kan det kanske bli lättare att komma på bra och passande presenter

Zorbing och Quad för två
Vilt, galet roligt och härligt är några av de orden som våra tidigare zorbåkare har använt när de, med ett belåtet leende, krupit ut ur zorben. Nu har du också chansen att uppleva Zorbing! Efter ert rull i zorben får ni i 20 minuter roa er på varsin 125-kubiks fyrhjuling på en häftig sandbana med velodromkurvor!
>> Köp upplevelsen hos Greatdays.se

Spadag för två
Med både stillhet och rörelse vill man, på Sturebadet, hjälpa dig att hämta ny energi för att skapa en behaglig balans i livet. Denna spadag ger dig en upplevelse för både kropp och själ. Njut av skön avkoppling och inspirerande träning i en anrik och vacker miljö centralt i Stockholm.
>> Köp upplevelsen hos Greatdays.se