Bröllopsdekorationer

Här kommer lite smarta tips du kan tänka på ifall du är ansvarig för bröllopsdekorationer och hur bröllopet ska utformas. För ett lyckat bröllop krävs det att bröllopsdekoren är välgjord

Bröllopspresent i alla ära, men något annat som är av minst lika stor vikt är bröllopsdekoren. Det finns alltid en stress i att välja rätt sorts dekor till bröllopet. Vilken dukning ska man ha? Vilket färgtema? Vilka accessoarer och cake toppers? För att underlätta valet kan man titta runt i olika butiker och tidningar för att hitta något man gillar.

Börja med ett färgtema

Det enklaste att göra med bröllopsdekorationer är att först bestämma sig för en färg. Väljer man till exempel blått kan man sedan sortera sig enbart efter blåa dekorationer. Det finns många färger som är aktuella när det kommer till bröllop; grön, blå, rosa, ivory, lila, röd, silver, svart, guld och turkos är bara några. Färgerna används sedan till bordsdekorationen i form av servetter, diamantkonfetti, dukar, blommor, sifferballonger, band, påsar och så vidare.

Köp en fin bröllopspresent
Guldfynd.se hittar du fina smycken som lämpar sig utmärkt som bröllopspresent.
Även Hallbergsguld.se har ett brett sortiment med fina smycken.

Viktigaste dekorationen på ett traditionellt bröllop

Den allra viktigaste dekorationen för många par som vill ha ett traditionellt bröllop är förmodligen en cake topper. Vanligtvis finns det på en man och en kvinna där kvinnan är blond och mannen mörkhårig. I de flesta fallen kan det vara tvärtom och det finns många par som vill vara representerade på tårtan. Det går att beställa cake toppers som ser ut som en själv – vilket är rätt dyrt i jämförelse. Annars kan man måla om dem själv. Förutom färgen och personerna på cake toppern så kan paren ha olika placeringar. Det kan vara en puss, en kram, dansande, sittande i en bil och massa annat. Oftast är positionen den lättaste att bestämma sig för eftersom man är säker på hur man är som par – om man gillar att dansa eller inte till exempel.

Beroende på om man vill ha ett stort eller litet bröllop så kan dekorationernas vikt variera. Däremot behöver alla bröllop åtminstone en cake topper, servetter, dukar och blommor. Efter att dekorationen är fixad så är det dags för paret att skriva sin önskelista.