Upplevelsepresenter

Har du svårt att komma på något roligt och romantiskt i bröllopspresent. Vi tycker det är mycket roligare att ge bort en upplevelsepresent till brudparet framför tradionella paket.

Om du blivit bjuden till ett bröllop och letar efter den perfekta bröllopspresenten kan en upplevelsepresent vara en annorlunda och bra idé. När du väljer vilken typ av upplevelse som du ska bjuda brudparet på så måste du dels utgå från din egen ekonomi och dels efter brudparets personlighet. När det gäller ekonomi så finns det upplevelser från någon femtiolapp och upp till egentligen hur stor summa som helst. Vanligast är kanske att ge bort en present som kostar ett par hundralappar, men om du skulle vilja ge bort något dyrare så kanske du kan gå ihop med fler av bröllopsgästerna och köpa presenten tillsammans med dem.

Greatdays.se hittar du massor av roliga upplevelsepresenter att ge bort.

Det är viktigt när du väljer upplevelsepresenter att du utgår från brudparets personlighet och intressen. Är de kulturella, äventyrliga, reslystna, barnfamilj, unga, gamla, sportiga, djurintresserade, friluftsintresserade eller sugna på musik och nöjen? Det finns enormt mycket att välja på. Du kan ge bort biobiljetter eller konsertbiljetter. Du kan ge bort presentkort på olika sorters smakprovningar, som choklad-, öl-, vin-, ost-, whiskey- eller champagneprovningar. Du kan ge bort presentkort på massage, spa-behandlingar eller makeovers. Du kan låta brudparet testa på att köra rallybil, åka helikopter, rida islandshäst, åka hundspann, hoppa bungyjump, flyga luftballong, dyka, åka på vattenskotersafari eller älgsafari, forsränna, paddla kajak, segla eller testa på att vara stuntman för en dag. För dig som har det riktigt svårt att välja så finns det dessutom presentkort där mottagarna själva väljer vilken upplevelse de vill prova på av ett antal föreslagna upplevelser. Då behöver du inte vara rädd att du har valt fel, utan kan ta på dig hela äran av att ha gett bort en uppskattad och annorlunda bröllopspresent.

När du köper en upplevelsepresent så är det vanligtvis ett presentkort på upplevelsen som du köper och ger bort till brudparet. Sedan får de utnyttja presentkortet vid en tidpunkt som passar dem bäst. När du ska ge bort presentkortet så kan det därför vara roligt att göra en grej av det. Om du ska ge bort en vin- eller whiskeyprovning så kan du köpa en vinflaska eller en whiskeyflaska och sätta ett fint band runt flaskans hals. Därefter fäster du presentkortet i bandet runt halsen. Om du ska ge bort ett presentkort på upplevelsen att åka hundspann kan du köpa ett gosedjur i form av en hund och sätta presentkortet i hundens halsband. Om du ska ge bort en resa kan du köpa en kartong med en byggsats av ett modellflygplan och därefter lägga presentkortet i kartongen.