Tandimplantat är ett smidigt sätt att ersätta tänder som förlorats. Det är en typ av konstgjorda tänder som ser ut precis som riktiga. Tandläkare i Malmö kan hjälpa dig med detta oavsett om det endast gäller en tand eller flera.

En implantatbehandling är inte så svårt att göra som det låter. Enkelt förklarat är det en konstgjord tand som fästs med en skruv i käken. Implantatet växer sedan ihop med tandbenet under läkningen. Skulle du ha förlorat ett par tänder kan du alltså välja att skaffa en helt ny tand istället för att laga dem. Det är ett av de bästa alternativen ifall tanden skulle vara jättetrasig istället för ett litet hål. Förutom att de ser verkliga ut känns de även verkliga. Du kommer förhoppningsvis inte märka någon skillnad på tandimplantatet och dina andra tänder. Trots att du som patient bör räkna med att det kostar en hel del erbjuder tandläkaren betalningsplaner som gör att du kan betala en del åt gången.

Så här går det till

Om du är intresserad av att skaffa tandimplantat kan du kontakta tandläkare i Malmö. Processen börjar med en undersökning som avgör ifall du är en lämplig kandidat eller inte. Hela processen kan variera lite mellan olika patienter eftersom alla har olika förutsättningar. Blir du godkänd för att gå igenom med behandlingen bokas en ny tid in. Där blir du bedövad med en lokalbedövning och tandläkaren börjar med att öppna upp och blottlägga området som ska opereras. Eftersom implantaten ska fästas i käken är det viktigt att tandläkaren har fri tillgång till käkbenet. Det första steget är viktigast eftersom det är relativt svårt att reparera ett misslyckat ingrepp. Skulle du av någon anledning inte bli godkänd för implantat kommer tandläkaren att komma med förslag på andra alternativ.

När hela implantatet har fästs kommer läkningen att börja. Du bör räkna med att vara öm under en tid medan detta pågår. I de flesta fallen kan det ta 2-3 månader innan implantatet har vuxit fast och välkomnats av käkbenet.

Tandimplantat av högsta kvalitet

Tandläkare i Malmö erbjuder behandlingar med högkvalitativa implantat. Med tanke på att det är en typ av skruv som fästs i käken är det viktigt att den är tillverkad av det bästa materialet som dessutom är tillverkat i Sverige. Patienternas säkerhet och trygghet är det viktigaste. Därför är det garanterat att tandläkarmottagningen aldrig kommer att använda sig av tandimplantat som är tillverkat av billigare material.