Det är underbart att få hitta sitt livs kärlek, få gifta sig och skapa en framtid tillsammans. Ett problem är dock att det tar tid att planera ett bröllop, liksom att flytta. Här kommer tipsen på hur ni på smidigaste sätt flyttar efter bröllopet.

Planera

Både bröllop och flytt kräver en hel del planering. Ju tidigare ni kommer igång med planeringen, desto bättre. Det är roligare att planera och fokusera på bröllopet, men för att tiden efter den stora dagen ska bli behaglig bör ni börja arbeta med flytten så snart som möjligt. Det gäller särskilt om ni också ska åka på bröllopsresa. Då vill ni inte behöva tänka på att sortera kläder och kasta saker från förrådet, utan bara fira kärleken och njuta av att bo på hotell.

Anlita flexibel flytthjälp

Det smartaste är att anlita flytthjälp, helst i mycket god tid. Då vet ni att ni kommer att få hjälp och ni behöver heller inte tänka på hur ni ska orka bära soffan eller få ner dubbelsängen för trappan. Det bästa är att anlita en flyttfirma som Grabbarna Flytt som hjälper er med allt vad ni behöver. Deras ledord är flexibilitet. Frågan är inte vad de erbjuder, utan vad ni behöver hjälp med. Flytta, städa, packa ihop och frakta till återvinningen? Det är inget problem för dem. Då kan ni slappna av både innan och efter bröllopet.

Sortera i tid

Det är också klokt att gå igenom bostaden eller bostäderna i god tid och börja sortera. Att gå igenom skrivbordslådor, gamla papper och kartonger på vinden tar tid. Samtidigt är det skönt att slippa ta med tre år gamla reklamblad som hamnat i en låda eller dokument som du idag har på datorn. Detsamma gäller kläder. Släng eller laga trasiga kläder. Om du inte använt ett plagg de sista åren kan det vara dags att klänningen, byxorna eller skorna får ett nytt hem. Finare kläder, elektriska produkter och möbler säljer ni på Blocket. Hela plagg och prylar som ni använt, men som fortfarande har mycket att ge kan ni ge bort till second hand. För att spara tid kan ni också skänka bort möbler på Facebook med kravet att mottagaren ska hämta och frakta hem sakerna på egen hand.

Planera den nya bostaden

Även om ni har fullt upp med bröllopet är det smart att ni sätter er ner och planerar det nya hemmet. Vilka möbler ska ni ta med till den nya bostaden? Var ska soffan och favoritfåtöljen stå? Genom att förbereda och planera går flytten mycket smidigare, särskilt när ni låter Grabbarna Flytt ta hand om själva flyttlasset och det praktiska.