Det är mycket trevliga att ge än att ta eller hur? Och det kan kanske stämma. Att se någon man tycker om bli glad över en personlig present ger en varm och skön känsla i bröstkorgen. Men det kan vara väldigt knepigt att hitta rätt i presentdjungeln inför nästa högtid. Vad ska man ge pappa i födelsedagspresent när han säger att ”jag önskar mig ingenting, bara en fin dag i sällskap med familjen”? Och var kan man hitta bra kärlekspresenter på nätet?

Butikerna som vi tar upp på den här sidan erbjuder en hel del presenttips som passar till det mesta tillfällen såsom studentexamen, bröllopspresenter eller konfirmation. Vi hoppas att våra utvärderingar av sajterna kommer att hjälpa er hitta den perfekta presenten till alla olika tillfällen.

Vill du veta mer om olika upplevelser i stockholm så kan vi tipsa om levlivet.nu. Bor du istället på västkusten så kan du läsa om upplevelser i göteborg på levlivetnu.se. Kanske vill du jämföra upplevelser innan du bestämmer dig? Isåfall kan du besöka upplevelseshopping.se.

Upplevelser är ju som sagt en väldigt bra present att ge bort. Oftast är det saker som man får göra som man minns istället för fysiska presenter, som kanske inte kommer till användning för mottagaren. Att prova på någonting som man har drömt om länge skulle iallafall jag bli glad av att få i present. Det kan vara allt från att spela in en låt i en studio eller gå på konsert. Alla dessa saker passar utmärkt att ge bort vid en mängd olika tillfällen och kanske kan du här på vår sida hitta bra julklappstips till dina nära och kära. Om du vill ha ytterligare tips kan vi rekommendera att du gr ett besök på julklappstips.com som listar en mängd bra produkter att ge bort i julklapp.

Boxexperience

Det första som slår en när man surfar in på Boxexperience hemsida är känslan av tuffa tag. En bild på en folkracebil är det första som möter en och överhuvudtaget inger startsidan en känsla av adrenalin som i kombination med den ganska kantiga och hårda layouten närmast för tankarna till någon återförsäljare av bildelar. Det räcker dock att scrolla ner en smula för att inse att Boxexperience har betydligt mer att erbjuda. ”Handplockade upplevelser” är underrubriken på sajten, upplevelser som sträcker sig från klassiska killdrömmar om att få köra Ferrari och flygplan till kaffeprovning och lyxspa. Under avdelningen ”Adrenalin” klargörs också att aktiviteterna under denna rubrik kan passa kvinnor lika väl som män.

Rubrikerna är annars indelade i ungefär samma kategorier som på många andra upplevelse-nätbutiker med ”Kropp & Själ”, ”Mat & Dryck”, ”Sport och Fritid” och ”Speciella Tillfällen” (bemärkelsedagar).

Under nämnda Adrenalin-avdelning finns bland mycket annat fallskärmshoppning i tandemformat, karatelektion med världsmästare och klättring. Dessutom finns en topp-5 lista över de populäraste aktiviteterna för denna kategori, som i skrivande stund toppas av Takvandring, där deltagarna under ledning av en historieguide får vandra på taknockarna till några klassiska Stockholmsbyggnader och erhålla såväl kittlande höjder som historiska kunskaper. Enligt informationen en aktivitet unik i Europa.

Denna Takvandring återkommer också som toppvalet under rubriken Kultur & Livsstil, uppenbarligen ett vinnande koncept alltså. Här erbjuds annars sådant som Ansiktsbehandling för män, Helglyx på Grand Hotel och Konsertafton i Berwaldhallen, således spänner aktiviteterna över ett brett spektrum.

Övriga upplevelser att nämna under andra rubriker är Långfärsskridsko, specialkomponerade paket för bröllopsdagar och födelsedagar för två, cykel- och picknickpaket med övernattning på Österlen och en egen röstcoach för att ”bli din egen Idol”, som det står.

Variationen och snygga presentationerna av varje aktivitet när man väl kommit förbi startsidan är ett stort plus. Här finns verkligen raffinerade upplevelser för de flesta, oavsett om man är ute efter en lugn kulturell upplevelse med bekvämt boende och god mat i dealen, eller att få ratta en racerbil på tävlingsbana.