Snart börjar bröllopssäsongen dra igång, så det är bra att redan nu börja fundera på vad du vill ge dina vänner och bekanta i bröllopsgåvor i år. Det kan vara svårt att hitta den perfekta bröllopspresenten till ett speciellt par – du vill ha något omtänksamt, unikt och prisvärt på samma gång. Med så mycket att välja mellan kan det vara svårt att hitta rätt balans mellan alla tre kriterierna. Som tur är hjälper den här guiden dig att hitta fantastiska gåvor som är både unika och prisvärda för alla brudpar. 

Ett minne för livet med upplevelse i present

En stor risk med en materiell bröllopsgåva är att paret inte gillar stilen, tycker att det är ur fel prisklass, eller att saken helt enkelt bara står och samlar damm. Ett enkelt sätt att undvika detta är genom att ge brudparet en upplevelse som de kommer minnas länge. Hos happy-day.se finns ett stort urval av unika upplevelser som du kan ge bort som bröllopsgåva, med alternativ för såväl adrenalin-sökare som för de som behöver en avslappnande spa-helg. Dessutom är dessa upplevelser prisvärda, då prisklasserna för högkvalitativa äventyr varierar mellan 150–1500 kronor. 

En personlig tavla 

En gåvotyp som har vuxit i popularitet under de senaste åren är en personlig tavla. Här har du möjlighet att ge brudparet ett porträtt av dem själva i professionell, komisk, eller hemmagjord stil. Ett broderat porträtt känns extra personligt och genomtänkt, medan ett beställt porträtt i rojalistisk stil kan ge ett gott skratt. Om brudparet själva är händiga och sällskapliga så kan det även vara roligt att ge ett porträtt som ett pussel som de kan lägga tillsammans för att minnas alla minnen från den första förälskelsetiden.

Ett säkert hem med stil

När det gäller studenter ger man ofta bort essentiella hemredskap, så som kastruller, porslin, och stekpannor. Den ännu mer vuxna personen kan vara att ge bort stilrena hemskydd i form av brandfiltar eller brandsläckare. Varför inte ge bort stilrena brandsäkerhetsverktyg från svenska Solstickan, där förmåner dessutom går till att hjälpa utsatta i det svenska samhället? På så vis visar du medkänsla och omtanke om såväl brudparet som för svenska folket, samtidigt som du håller det stilrent, unikt, och prisvärt. 

Etikett och råd kring bröllopspresenter

I den här texten har vi gett tips om vad du kan ge för unika bröllopspresenter, men det kan även vara värt att nämna några av de etikettsregler som gäller kring just gåvor till brudparet. 

Vad gäller prisklass så är det standard att lägga presenter på summor mellan 500 och 1000 kronor. Detta kan förenkla ditt val något. Däremot finns det även en regel om att ju närmare brudparet man står, desto större summor bör man investera i presenten. Med det sagt så är det ju naturligtvis så att man ger vad man har råd med, och även en omtänksam och personlig gåva för en mindre summa kan uppskattas lika mycket eller ibland mer än en gåva där prislappen prioriterades.

Om brudparet har valt att be om pengar istället för fysiska presenter så uppmuntras det att ge anonymt, så att det inte ska bli konflikter kring vem som har gett hur mycket och så vidare. Detta underlättar stressen för såväl gåvogivaren som för brudparet.