Att hitta en perfekt present inför ett bröllop kan ibland kännas som den svåraste delen. Det kan underlätta om brudparet har en önskelista, då vet du vad de vill ha. Men samtidigt är det inte särskilt personligt och det blir inga större överraskningar. Så om du vill hitta bröllopspresenter som är något mer unika har vi i detta inlägg samlat några idéer.

Upplevelser

En sak du kan tänka på när du väljer vilken present du ska ge bort till brudparet är att det ska vara något som båda kommer att uppskatta och har nytta av. Det kan vara saker och produkter som de kan använda sig utav i vardagslivet men det kan också vara en upplevelse. Om du ger bort en upplevelse ger du bort tid de kan spendera tillsammans och som sedan kan bli ett kärt minne. Beroende på vad du tror att brudparet kommer att uppskatta kan du välja upplevelse därefter. Är det ett par som utsätts för mycket stress så kan en avkopplande massage, zonterapi eller spaupplevelse uppskattas. Är det ett par som är äventyrligt så kanske en luftballongsfärd eller bungy jump kan vara rätt present att ge bort. Om paret gillar alkohol så kan en vinprovning vara det som passar dem bäst.

Saker

Att köpa presenter som paret kommer att kunna använda i sitt vardagsliv är en bra idé. Det kan kännas tråkigt att köpa till exempel vinglas. Men tänk då på att det mesta går att få ingraverat. Många gånger kan du själv välja vad som ska stå ingraverat, det kan vara allt ifrån brudparets namn, deras vigseldatum eller en låttext som du vet betyder mycket för dem. På så sätt kan brudparet bli påmint i vardagen om deras största dag. Några exempel på saker som går att få ingraverade är bestick, glas, skålar, skärbrädor, skohorn, tårtspadar etc.

Men du behöver inte ge bort något som är ingraverat. Det finns också andra saker du kan ge bort i present, till exempel ett spel eller en evighetsros.

Foton

Något annat som kan vara kul att ge bort i present är foton. Välj ut en eller flera bilder på brudparet och tryck upp det. Det kan vara ett fotoalbum eller en bild i en ram. Men det kan också vara en poster, kuddar, pussel, handduk, muggar, kläder med brudparet på. Det finns nästan inga gränser på vad du kan trycka upp foton på. Bestäm vad som känns roligast och vad du tror paret kommer att uppskatta.