Att gifta sig innebär en hel del planering, speciellt om drömmen är att ha ett stort bröllop. Det är inte ovanligt att personer som gifter sig även köper en present till varandra. Detta är ett sätt för gifteparet att visa hur mycket de bryr sig om sin partner. Men det är inte alltid lätt att veta vad du ska ge din partner i present. Ett tips är då att strunta i presenter helt och hållet. Varför inte lägga pengarna på något annat?

Om ni redan bor ihop, eller planerar att flytta ihop efter bröllopet, kan pengarna från bröllopspresenten gå till detta istället. Ett alternativ som många kommer älska är att skaffa en pool hemma. En pool är någonting ni båda kommer kunna njuta av och det går att se köpet av poolen som en typ av bröllopspresent.

Bygg en pool hemma

Bestämmer ni er för att strunta i bröllopspresenter och istället lägga pengarna på att bygga en pool finns det en del saker ni bör känna till.

Det första du måste göra är att planera var din pool ska byggas och om ni behöver anmäla detta eller skaffa ett bygglov. Många gånger krävs det inte något bygglov för en pool ovan marken, men det är bäst att dubbelkolla detta innan du väljer att bygga en. Väljer du däremot en pool där det behövs markberedning eller schaktning är chansen större att bygglov krävs.

Välja rätt pool

Ett beslut ni måste göra är vilken pooltyp ni ska välja. Det är inte alltid möjligt att välja vilken som helst. Först måste du ha en idé hur det ser ut där poolen ska byggas, till exempel trädgården. Du kan dock ta hjälp av Poolfabriken, de har erfarenhet av vilken pool som kommer passa bäst och annat som är bra att veta.

En huvudregel för placeringen av poolen är att undvika buskar samt träd samtidigt som den ska få så mycket sol som möjligt. Andra saker som kan vara bra att tänka på är om ni ska bygga ett staket runt poolen. Om ni är nygifta och planerar att skaffa barn är det väldigt viktigt att tänka på säkerheten.

Kostnad för poolen

En bröllopspresent är inte alltid jättedyr, men vissa personer väljer att spendera en hel del. Dock är det inte helt säkert att pengarna som ni tänker lägga på presenter är tillräckligt för att ha råd att bygga en pool. Om ni inte gift er ännu, men har börjat planera bröllop, kan ni nämna i inbjudan att de som vill ta med sig presenter gör det i form av en liten slant. Dessa pengar kan sedan läggas på poolen.

När ni sedan har en idé om hur mycket pengar ni har kan ni börja planera vilken pool ni ska bygga. Det finns flera faktorer som bestämmer hur dyrt allting kommer bli. En pool som står ovan marken kommer alltid vara billigare jämfört med en nedgrävd.

För att lista ut vad en pool kommer kosta är det bra att prata med företaget som kommer hjälpa dig bygga den.