Har du blivit inbjuden på bröllop? Att gå på bröllop är en tillställning som i de allra flesta fall leder till en rolig och underbar dag men det innebär också att du ska hitta en bröllopspresent. Det finns inga bestämda regler för vad man ska ge ett brudpar i present och hur mycket den ska kosta.

Hur mycket ska en bröllopspresent kosta?

Ett vanligt riktmärke när det kommer till pris på bröllopspresenter är femhundra kronor per vuxen person. Går man på bröllopet som ett par lägger man alltså tusen kronor totalt. Man brukar säga att ju närmare relation du har till brudparet, desto mer pengar lägger man på bröllopspresenten. Om det är en familjemedlem eller nära släkting händer det ofta att man lägger mer pengar än så. Det är bra att ha lite framförhållning och planera ekonomin inför bröllopet, även som en inbjuden gäst. På nätet kan du hitta massor med bra tips på hur du kan förbättra ekonomin oavsett om det är inför ett bröllop eller om du rent allmänt vill förbättra din ekonomiska situation. Kom dock ihåg att priset inte är det viktiga när man köper en present, det är faktiskt tanken baken den som räknas.

Tips på bra bröllopspresenter

Att hitta den perfekta presenten kan vara svårt. Har man tur, har brudparet registrerat en önskelista där de visar exakt vad de önskar sig. Om så inte är fallet har vi några tips på vad du kan ge i bröllopspresent till det lyckliga paret.

Inredning

Det är väldigt vanligt att ge bort något som har med hemmet att göra. En fin ljusstake, en servis eller en fin inredningsdetalj av någon välkänd designer är tips på vad du kan ge i present som säkerligen blir uppskattat.

Upplevelse

En upplevelse som brudparet kan hitta på tillsammans går alltid hem. Middag på en fin restaurang, ballongflygning eller en chokladprovning är exempel på romantiska och roliga upplevelser som utgör en bra bröllopspresent.

Pengar

Det är inte enligt sed att ge pengar i bröllopspresent men det händer mer och mer att bröllopsparet önskar sig det istället för något föremål. Pengarna som de får in kan gå till en bröllopsresa eller till något annat som paret önskar sig. Det kan även vara så att pengarna går till att betala av bröllopet.