Letar du efter den perfekta bröllopspresenten? I så fall kan tavlor till en tavelvägg vara ett bra alternativ. En tavelvägg höjer vilket rum som helst och passar i alla hem. Kanske har brudparet precis köpt sitt första gemensamma boende och håller på att inreda detta? Ta reda på vad paret gillar för typ av konst och utgå från det när du väljer ut tavlor att ge bort.

Vad är en tavelvägg?

En tavelvägg är en blandning av flera tavlor som hänger tillsammans på en vägg. Tavlorna består normalt av blandade motiv och kommer i flera olika storlekar. Du kan mixa och blanda precis hur du vill och skapa en unik vägg i ditt hem. Det brukar bli en snackis när man kommer hem till någon och ett säkert kort som alla uppskattar. Det är även en unik och rolig present att ge bort på bröllop som säkerligen ingen annan har tänkt på.

Få inspiration till en tavelvägg

En tavelvägg går att variera i all oändlighet. Du kan givetvis satsa på säkra kort som alltid funkar, till exempel att hålla sig till en färgskala eller lite mer neutrala motiv. Om du behöver tips till en tavelvägg kan du kolla in Papertowns tips på hur du bygger en tavelvägg. Ta hänsyn till vilket rum tavelväggen ska vara i och vilka möbler som finns i rummet. Vi rekommenderar därför att göra ett hembesök hos brudparet i förväg om du har möjlighet. Då får du en bra överblick på hur de inrett sitt hem och vad de gillar. Denna information kan du sedan använda för att skapa den perfekta tavelväggen tillika bröllopspresenten.

Gå ihop flera stycken

Ett tips är att gå samman med andra bröllopsgäster och köpa en tavelvägg tillsammans. Då har ni en lite större budget och kan köpa lite mer exklusiva tavlor. Dessutom är ni flera stycken som kan tycka till och komma med idéer. Hör dig för med de andra som är bjudna på bröllopet och se om det är någon som vill vara med och dela på presenten. Sedan är det bara att börja spåna och plocka ut tavlor tillsammans.

Mixa och matcha olika storlekar

En tavelvägg blir oftast snyggast om man mixar och matchar olika storlekar. Du kan till exempel ha några små på rad och som omges av några större. Om du vill kan du inkludera en liten skiss eller olika tips på hur brudparet kan hänga upp tavlorna. Sedan kan man ju förstås hänga om dem om man vill ha en förändring lite senare. Ett annat tips är att endast byta ut ett av motiven om man tröttnar efter ett tag.

Vardagsrummet är ett säkert kort när det kommer till en tavelvägg. Det är normalt ett av de större rummen i husen så det finns utrymme för en tavelvägg utan problem. Att inreda med en tavelvägg över soffan är en klassiker som knappast kan gå fel. En mindre tavelvägg kan också passa väldigt bra till exempel ovanför sängen eller en byrå.