Du som verkligen vill ge bort en unik bröllopspresent och ett minne för livet har många alternativ att välja bland. Alla har kanske inte råd eller möjlighet att ha med en fotograf under hela bröllopsdagen. Därför kan det vara väldigt uppskattat ifall du förevigar tillställningen för att sedan ge brudparet ett minne för livet. Om du är duktig på att fotografera och fixa i ordning bilder så kan du därför alltid erbjuda dig att fota bröllopet och festen efteråt. Det blir då din present till brudparet. Du kan sätta in fotona i ett fint bröllopsalbum efter att du har framkallat dem.

I ett bröllopsalbum kan du sätta in mer än bara foton och personliga hälsningar. Om brudklänningen är uppsydd kanske det finns någon liten stuvbit kvar som du kan klippa en bit av för att sätta in i albumet. Kanske har brudparet fått några telegram, gratulationskort eller liknande som går att sätta in i albumet? Om brudparet gjorde någon bröllopsresa så kan även den förevigas. Det går bra att sätta in reseguider, biljetter, kvitton, vykort och så vidare. Om brudparet hade möhippa och svensexa, så kan du ju alltid försöka fotografera och dokumentera dessa kvällar också. Allt för att göra bröllopsalbumet så personligt som möjligt.

En annan present som brukar vara uppskattad är att ge paret en gästbok, som gästerna kan fylla i under bröllopsfesten. Då krävs det förstås att presenten ges antingen före bröllopet, eller så tidigt som möjligt under festen. Om man har tillgång till digitalkamera och fotoskrivare så kan man fotografera alla gästerna när de kommer till festen. Sedan så skriver man snabbt ut bilderna med en fotoskrivare och klistrar in bilderna i en gästbok eller i en gästpärm. Bredvid respektive bild kan sedan gästerna själva lägga till en liten hälsning. När bröllopsfesten slutligen är över så kan då brudparet åka hem med en gästbok full av foton på de närvarande gästerna samt med hälsningar från alla bröllopsgästerna. En riktigt spännande idé för att skapa en personlig bröllopspresent.

Andra bröllopspresenter som kan sparas år efter år och påminner brudparet om den lyckliga dagen är till exempel handdukar med parets monogram på. Det finns att beställa sådana handdukar exempelvis på Internet. Du kan också beställa ett smycke, kanske ett halssmycke, där parets namn står ingraverat. Namnsmycken är väldigt hett just nu och de finns i många variationer. Ett smycke med parets namn ingraverat tillsammans med datumet för deras bröllopsdag kan vara ett perfekt minne för livet och passar dessutom bra till vigselringen.