Bröllopsresa

I de flesta fall åker brudparet på en bröllopsresa efter giftermålet för att fira. Men vad är egentligen skillnaden på smekmånad och bröllopsresa. Här finner ni lite rolig läsning om ämnet

Många brudpar väljer att åka på bröllopsresa efter bröllopet. Förr hette det att man åkte på smekmånad. Då åkte man nämligen bort en hel månad, och det var meningen att bruden skulle försöka bli gravid på den tiden. Idag åker man sällan bort en hel månad, vanligare är en eller två veckor. Förr åkte man på bröllopsresa direkt efter bröllopet och det gör många även idag. Det kan bli en välbehövlig vila efter allt stressande inför vigseln. Men det finns även en hel del par som skjuter på bröllopsresan. Dels så kan det finnas ekonomiska skäl. Bröllopet i sig är ju ofta en dyr historia och då kanske man inte har råd att genomföra även bröllopsresan i samma veva. Dels så kan det även finnas privata skäl. Kanske är hustrun gravid, kanske är någon släkting sjuk eller så är det en stressig period på jobbet för tillfället. Dels så skjuter många på resan ifall man gifter sig under vinterhalvåret, för att istället få resa på sommaren. Om man väljer att skjuta på bröllopsresan kan man önska sig presentkort på resor i bröllopspresent. Eller varför inte önska sig pengar att ha som fickpengar under resan.

Vanliga bröllopspresenter är pengar, presentkort eller saker till hemmet. Husgeråd kan vara uppskattat till brudpar som kanske nyligen har flyttat hemifrån, kanske fina glas, bestick eller en dyrare hushållsmaskin. Om brudparet nyligen köpt hus så finns det säkert mycket saker som behövs dit. Kanske ett fint träd att plantera på tomten, eller en lyxig grill. Presentkort på affärer som Duka, Hemtex och Ikea är också något som passar bra för de flesta brudpar. Upplevelser är annars ett hett tips, kanske en spa-weekend, presentkort på att rida islandshäst tillsammans, biobiljetter eller chokladprovning.

Det går utmärkt att köpa bröllopspresent på nätet. Här finns det ett enormt utbud av saker att köpa, som passar alla stilar och smaker. Framförallt är det många som erbjuder personliga bröllopspresenter. Det finns till exempel företag som erbjuder linneservetter, lakan och örngott med broderade monogram och kärlekscitat. Personligt och unikt. När du har hittat rätt present och ska ge bort din den till brudparet, tänk då på att skriva ett kort eller liknande till presenten, så de vet vem de fått presenten av. När det är mycket presenter att öppna så blir det annars svårt att minnas vem de ska tacka för bröllopsgåvan.