När ett par ska gifta sig är det mycket att tänka på. Man ska bestämma var och när man ska gifta sig, vad man ska ha på sig, vilka som ska bjudas, samt vilken mat det ska bjudas på. Att anordna ett bröllop kräver därmed en hel del planering och förberedelse. Att komma som gäst innebär också att man bör ha med sig en bröllopspresent, vilket är väldigt vanligt när man gifter sig. Eftersom paret arrangerar hela bröllopet är det inte mer än rätt att ge bort en present. Det finns väldigt mycket man kan ge bort till ett brudpar, såsom en resa, växter, konst, pinaler till boendet eller tobakstillbehör. Allt behöver nödvändigtvis inte bli så kostsamt. Det är alltid tanken som räknas och att ge bort något visar uppskattning och tacksamhet.

Ge bort en humidor

En humidor är en ask som man förvarar cigarrer eller cigariller i och det finns många humidorer att välja mellan. Det är viktigt att asken håller en luftfuktighet på 65–74 procent eftersom cigarrerna annars kan torka. De kan dessutom förlora smak och gå sönder. Att ge bort en humidor som bröllopspresent kan därför vara ett bra tips om någon i brudparet röker cigarrer. Det finns dessutom humidorer där man kan gravera in vad man önskar och det är därför en väldigt bra bröllopspresent att ge bort. Det behöver heller inte vara så dyrt att köpa en humidor eftersom priserna varierar en del. Dock kan det bli en väldigt uppskattad bröllopspresent.

Olika humidorer

En humidor kan komma i olika färger och storlekar. Det finns de som är för nybörjare, men också för de som rökt cigarr ett tag och har lite mer erfarenhet. Det kan därför vara en bra idé att ta reda på vilken humidor som passar bäst för respektive ändamål. Många kan tro att det enbart är en brun trälåda, som man lägger sina cigarrer i, vilket inte är helt fel dock. Men faktum är att det finns flera olika varianter att välja mellan. Om man röker många cigarrer kan det vara en idé att köpa en som rymmer mer, medan det är bättre att köpa en som är mindre för den som inte röker lika mycket.

Gravera in namnen på brudparet

För att brudparet ska minnas sin bröllopsdag till fullo är en gravering rekommenderat. Att gravera in brudparets namn är således något som är mycket uppskattat. Det kommer förbli ett minne och inget som kommer att försvinna över tid. Att gravera in något ger en längre hållbarhet, vilket innebär att paret får en present som kommer vara vid liv länge.