Det perfekta bröllopet innebär att alla delar måste falla på plats och detta gäller även bröllopstårtan. En bröllopstårta ska avspegla brudparet och de övriga arrangemanget för att allt ska bli perfekt. Allt detta i kombination med att tårtan ska smaka gott och ha fina tårtdekorationer. Hur går man då tillväga ifall man fått detta uppdraget med att ordna hela denna process. Här nedanför kan du få lite användbara tips på saker du ska fundera på.

Bröllopstema och dekorationer

Det första du ska fundera på är hur det övriga bröllopet ser ut vad gäller dekorationer, färger, blommor mm. Vi tycker att själva bröllopstårtan ska avspegla sig på det övriga bröllopstemat. Det kanske inte är passande att ha världens lyxigaste tårta på ett annars enkelt bröllop och tvärtom. Man kan exempelvis garnera tårtan och använda tårtdekorationer som passar ihop med brudgummens klänning eller bröllopsbukett.

Konsultation och provsmakning

Det kan vara en klok idé att anlita en konditor för konsultation och provsmakning av olika tårtor för att hitta er drömtårta till bröllopet. En konditor kan komma med förslag på design och storlek som passar in till ert bröllop, och i samråd med er också ta fram smakkombinationer som faller er i smaken och förhoppningsvis alla bröllopsgäster. Detta kan medföra en del kostnader givetvis, men i slutändan får man ändå se detta som en viktig del i det hela till det perfekta bröllopet.

Innehåll och säsong

I en traditionell bröllopstårta använder man sig av sugarpaste för att täcka tårtan. Man använder sig av sugarpaste framför marsipan för att den är bättre ur allergisynpunkt och för att den är mer elastisk och enklare att arbeta med vid skapandet av avancerade bröllopstårtor. Ni bör undvika marsipan ifall någon är allergisk mot mandel och för att tårtans finish inte blir lika slät.

Vid bröllop under sommaren bör man också tänka på att inte använda vissa tårtdekorationer och ingredienser som kan vara känsligt för fuktighet och värme. Denna punkt bör ni ha som en fråga till konditorn som ska baka själva tårtan.

Tårtdekoration

Det roligaste vad gäller bröllopstårtan är att dekorera den. Ni som brudpar ska inte känna att ni ska behöva ett klassiskt utseende. Vi tycker att man ska använda tårtdekorationer som antingen passar in på bröllopstemat eller efter er stil som brudpar. Man kan hos www.tartdekoration.com hitta mängder av roliga dekorationer att pryda tårtan med. Här hittar du tillbehör som tårtljus, sockerpasta, tårtbrickor. Ni kan kan också kolla in Kupongerna.se och se ifall det finns någon passande rabattkod hos Tårtdekorationer.com och försöka hålla nere budgeten på bröllopet.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en bröllopstårta

Priserna brukar ligga på mellan 40-110 kr per bit beroende på hur avancerad bröllopstårtan är.

Leveranstid bröllopstårta

vi rekommenderar att beställa senast 3-4 veckor innan bröllopet beroende på hur avancerad tårtan ska vara.

Måste man ha bröllopstårta

Nej, Ni som brudpar ska självklart välja dessert. Andra vanliga komplement till bröllopstårta kan vara cupcakes, bärpaj och vaniljsås, chokladpraliner, lyxig glass eller varför inte en blandning av massa godsaker.

Ingår ställning till bröllopstårtan

Vissa konditorier lånar ut gratis mot en deposition som återfås när du lämnar tillbaka den. Andra tar en liten avgift för att hyra ut den.

Utkörning

De flesta kör ut bröllopstårtan mot en avgift. Priset på utkörning brukar i många fall bli billigare ju fler bitar du beställer.