I samarbete med Samtrygg.se

Nog är vi många som drömmer om en bostadsrätt eftersom friheten är så mycket större än i en hyresrätt. Det är inte riktigt samma sak som en äganderätt, men det påminner mycket om att själv stå för allt utan en förening bakom sig.

Skillnaden med bostadsrätt och äganderätt är i det stora hela att man som köpare av en bostadsrätt blir medlem i en bostadsrättsförening som äger bostäder och marken runt omkring dem. Köper man en äganderätt, alltså ett hus med eget ägande, äger, bestämmer och ansvarar man för den själv. En bostadsrättsförening har ingenting med äganderätten att göra eftersom köparen själv står för ansvaret av bostaden. I en bostadsrätt ansvarar medlemmarna tillsammans för bostäderna och dess underhåll.

Ge bort en investering

En bostadsinvestering eller bostadsrätt kan vara en mycket fin present till någon som ska gifta sig. Att ge bort en bostadsrätt kan innebära förbättrad ekonomi för brudparet eftersom möjligheten till att hyra ut bostaden finns. Detta kan tryggt göras via en hyresförmedlare som erbjuder andrahandsuthyrning för bostadsrätter. Det är ett snabbt, smidigt och tryggt sätt att hyra ut sin bostad på, eftersom att man som uthyrare / hyresvärd får hjälp av professionella uthyrare som har kunskap och erfarenhet.

Brudparet kan även själva välja om bostaden ska hyras ut med eller utan möbler. Dessutom kan de välja i vilken utsträckning uthyrningen ska gälla, alltså om det är kort- eller långtidsuthyrning. Oavsett är det en passiv inkomst som brudparet sedan kan spara och eller återinvestera i bostaden via renoveringar eller amortering av bolånet.

För att få reda på mer om andrahandsuthyrning i en bostadsrätt, läs mer här för viktiga tips och råd som kan vara bra att ha koll på.