Möhippan är för många brudar en viktig del av bröllopsfirandet. Att få en härlig utekväll med sina vänner och bara slappna av kan vara ett uppskattat avbrott från all stress inför bröllopet. Om du är den som blivit utsedd att anordna möhippan kommer du här att få gott om tips på hur du anordnar den allra bästa möhippan för den blivande bruden.

Utgå från bruden

Det allra viktigaste i planeringen av möhippan är att du utgår från den blivande bruden. Kvällen ska vara hennes. Planera därför aktiviteter som ni vet att hon älskar. Gillar bruden bilar kan ni köra gokart eller besöka ett race. Är hon hästintresserad kan ni anordna en turridning. Om mode och smink är vad hon älskar kan ni besöka en makeup-artist.

Många möhippor börjar med ett restaurangbesök. Eftersom ni känner den blivande bruden vet ni säkert vilken mat hon gillar. Ta henne till favoritrestaurangen. Det behöver inte vara fancy, så länge det är någonting hon uppskattar. Boka gärna bord för att vara säker på att ni får plats, så att allting löper på enligt planen. Vill ni slå på stort kan ni boka en limousin som ni åker till restaurangen i.

Efter aktiviteter och mat kan ni gå till en bar och dricka goda drinkar, eller om det inte är brudens grej kan ni gå på bio, dansa hemma eller kanske ta in på hotell och mysa framför en film. Se alltid till att bruden är nöjd så ska ni se att hon kommer att prata om den här upplevelsen i flera år framöver.

Allt du behöver för möhippan

En möhippa kräver inte massa dekorationer, men det finns lite roliga partyprylar du kan köpa. På Partyhallen kan du hitta allting du behöver för en rolig möhippa. Ett band där det står “Bride to be” är alltid en rolig grej. Då kan utomstående förstå varför ni kanske beter er lite vilt på allmän plats. Det finns även tiaror med samma text ni kan sätta på den blivande bruden.

Om ni ska börja eller avsluta hemma hos någon kan ni dock dekorera med serpentiner, ballonger och liknande. Ska ni äta något finns det fina engångsartiklar som matchar temat.

Planeringen är A och O

När du anordnar en möhippa är planeringen viktig. Ha en relativt tydlig tidsplan så att ni hinner med allt ni tänkt. Det behöver inte vara helt inrutat men om ni ska dricka och äta under dagen är det bra med ett schema att följa. Annars kan det lätt bli att ni blir sittande på något trevligt ställe och glömmer bort alla programpunkter ni ordnat med.