Artiklar

           

Bröllopsresa

Många brudpar väljer att åka på bröllopsresa efter bröllopet. Förr hette det att man åkte på smekmånad. Då åkte man nämligen bort en hel månad, och det var meningen att bruden skulle försöka bli gravid på den tiden. Idag åker man sällan bort en hel månad, vanligare är en eller två veckor. Förr åkte man på bröllopsresa direkt efter bröllopet och det gör många även idag. Det kan bli en välbehövlig vila efter allt stressande inför vigseln. Men det finns även en hel del par som skjuter på bröllopsresan. Dels så kan det finnas ekonomiska skäl. Bröllopet i sig är ju ofta en dyr historia och då kanske man inte har råd att genomföra även bröllopsresan i samma veva. Dels så kan det även finnas privata skäl. Kanske är hustrun gravid, kanske är någon släkting sjuk eller så är det en stressig period på jobbet för tillfället. Dels så skjuter många på resan ifall man gifter sig under vinterhalvåret, för att istället få resa på sommaren. Om man väljer att skjuta på bröllopsresan kan man önska sig presentkort på resor i bröllopspresent. Eller varför inte önska sig pengar att ha som fickpengar under resan.


>> Köp era bröllopsdekorationer hos myHeart

En bröllopsresa kan gå precis vart som helst. De flesta åker utomlands, men inget hindrar att man reser i Sverige. Många väljer att åka till en romantisk stad som Venedig, Rom eller Paris. Men man kan också skräddarsy en bröllopsresa utifrån sitt eget intresse. Ett dykningsintresserat par kan exempelvis välja att resa någonstans där det finns möjlighet att dyka, som exempelvis Australien, medan ett par som tycker om att sola och bada åker till något varmt ställe som Kanarieöarna. Man kan alltid kombinera bröllopsresan med en upplevelse, till exempel att åka till Lappland, bo på ishotellet i Jukkasjärvi och uppleva hur det är att åka hundspann.


En del par väljer att kombinera bröllop med bröllopsresa. De gifter sig helt enkelt utomlands, under en resa. Las Vegas är ett klassiskt exempel, men man kan gifta sig nästan vart som helst i världen. De flesta ambassader eller sjömanskyrkor ställer upp med tips och råd. Antingen gifter man sig helt ensamma, kanske i hemlighet. Då är det vanligt att man ställer till med en fest när man kommer hem igen, så att vänner och släktingar får en chans att gratulera brudparet. Ett annat förslag är annars att den närmsta familjen och de närmaste vännerna följer med på resan. Hela resan kan bli ett minne för livet.

Annonser