I Samarbete med Vanbruun.com

Diamantringar är den vanligaste förlovnings- och vigselringen. Diamanten är en ädelsten som symboliserar kärlek. Det är den hårdaste mineralen som finns i naturen, vilket gör den till den mest värdefulla ädelstenen. Ordet diamant betyder “oövervinnelig” och stenens hållbarhet och renhet är en symbolik för relationen mellan två personer. Detta i kombination med dess vackra och klassiska utseende gör den till den mest populära stenen i förlovnings- och vigselringar. Här får du tre bra tips om du ska köpa en diamantring.

Tips 1. Sätt en budget

Diamanter är dyrbara ädelstenar och därför kommer en diamantring alltid att kosta en del. Det går inte att hitta några billiga varianter. Därför är det viktigt att du tidigt bestämmer dig för hur mycket du är villig att spendera på ringen. Fundera i lugn och ro på budgeten innan du börjar leta ring. Detta kommer att förenkla valet och det är lättare för en smyckesrådgivare att guida dig rätt utifrån din budget. Tänk på att att du kan spara en hel del genom att köpa ringen online. Vanbruun.com är den främsta smyckesspecialisten på nätet för exklusiva ringar. Hos dem hittar du ett stort utbud med tusentals olika diamanter och ringmodeller. Priserna är betydligt lägre än om du skulle köpa motsvarande ring i en fysisk butik. Genom att köpa ringen online får du en bättre ring för din budget.

Tips 2. Ta hjälp av en expert

De flesta som köper en diamantring har en mycket begränsad kunskap om diamanter eftersom det förmodligen är den första gången de köper denna typ av ring. Att köpa en förlovnings- eller vigselring gör man förhoppningsvis bara en gång i livet. När du väljer diamant finns det många faktorer att tänka på. Alla har olika preferenser och det finns inget rätt och fel utan det viktigaste är att hitta en ring som passar just dig och din partner. Därför kan det vara en god idé att ta hjälp av en smyckes- eller diamantexpert som kan hitta den bästa stenen för era preferenser. Hos Vanbruun kan du få personlig experthjälp alla dagar i veckan från klockan 8.00-21.00. Processen är helt digital där du får hjälp med alltifrån ringförslag, form, design och storleksanpassning.

Tips 3. Välj diamantform & lär dig om diamantens fyra C

En diamant kan slipas i olika former, bland annat rund, kudde, oval och princess. Det är även populärt att köpa en alliansring som består av många små stenar. När du köper en ring bör du känna till diamantens fyra C: carat (karat), color (färg), cut (form) och clarity (klarhet). Dessa fyra C:n är en internationell standard som används för att bedöma stenens kvalitet. En smyckesexpert kan guida dig och bistå med mer information.